„Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuieţi uşa, şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.” Matei 6:6.
În timpul vieţii pământeşti, Domnul Isus se retrăgea din prezenţa celor care îl însoţeau şi mergea să se roage singur (Matei 14:23; Marcu 1:35; Luca 4:42; 5:16; 6:12). Timpul personal de părtăşie dintre noi şi Dumnezeu este fundamental pentru creşterea noastră spirituală. Cei care nu caută să fie singuri cu Tatăl Ceresc în rugăciune vor experimenta sărăcie în viaţa de credinţă iar cu timpul vor fi atraşi de plăcerile trecătoare ale lumii acesteia vor fi robiţi de lucruri pământeşti se vor depărta de Dumnezeu şi de călăuzirea Duhului Sfânt.
Să vorbim cu Dumnezeu în particular, „în ascuns”, presupune ca noi să ne înfăţişăm înaintea Lui cu o inimă sinceră, predată Lui în totalitate spunându-i despre toate stările în care ne găsim şi cerându-i ajutorul pentru ca la vremea potrivită de El să primim răspuns la cererile noastre.
Mă rog Domnului ca sentimentele, gândurile, dorinţele mele să fie curate şi îndreptate numai spre bine ca să-i pot vorbi în rugăciune iar El să-mi răspundă după Sfântă voia Sa. Mă bucur pentru toţi copiii Domnului care pot spune: „Dacă aş fi cugetat lucruri nelegiuite în inima mea, nu m-ar fi ascultat Domnul. Dar Dumnezeu m-a ascultat şi a luat aminte la glasul rugăciunii mele. Binecuvântat să fie Dumnezeu, care nu mi-a lepădat rugăciunea, şi nu mi-a îndepărtat bunătatea Lui!” (Psalmul 66:18-20).
Să mulţumim lui Dumnezeu pentru că avem acces la prezenţa Sa în orice clipă, pentru că rugăciunea personală o putem spune atât cu voce tare cât şi cu voce interioară iar în privinţa duratei rugăciunii să ne uităm la Domnul Isus Hristos care este exemplu vrednic de urmat.
Sfânta Scriptură ne îndeamnă să nu neglijăm timpul consacrat părtăşiei intime cu Părinte nostru divin ci să-i dorim prezenţa pentru ca atunci când El va privi la noi şi la pocăinţa noastră sinceră, să deschidă cerul şi să trimită vremuri de înviorare spirituală peste toţi oamenii, să facă posibilă propovăduirea Evangheliei Domnului Isus Hristos în toată lumea ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor şi să dovedească prin Duhul Sfânt starea de vinovăţie a lumii în ceea ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata şi mărturia Lui despre puterea mântuitoare a lui Hristos cel înviat. Amin.
Liliana Popa, Biserica Creştină Baptistă ”Speranţa”, Rm. Vâlcea